Reisverzekering

Een reisverzekering: wat en waarom?

Ook op vakantie kunt u plots ziek worden, autopech krijgen of in een ongeval betrokken raken. Wie met een gerust gemoed op reis wil, kan dus maar beter een degelijke verzekering afsluiten. Met een reisverzekering of reisbijstandsverzekering zijn u en uw gezin verzekerd tegen materiële of lichamelijke schade in het buitenland. En u gaat zonder stress op vakantie.

Wat is gedekt door een reisverzekering?

Een reisverzekering geeft bijstand aan personen en voertuigen in het buitenland. Zowel medische als niet-medische kosten zijn erdoor gedekt. Enerzijds vergoedt ze behandelings- en dokterskosten die niet gedekt worden door uw ziekteverzekering of hospitalisatieverzekering. Anderzijds komt ze tussen in reis- of verblijfskosten, of kosten voor pechverhelping of repatriëring.

Bijstand aan personen

Stel, één van uw gezinsleden raakt op vakantie betrokken in een zwaar verkeersongeval. Of een naast familielid overlijdt tijdens uw reis. Een reisverzekering bespaart u in deze situaties veel geld en kopzorgen. Medische bijstand, vervoer of de terugkeer van alle gezinsleden naar België is gedekt. Indien u geen reisverzekering hebt, bent u helaas op uzelf aangewezen.

Welke kosten worden vergoed?

  • Kosten voor medische hulp
  • Zoek- en reddingskosten
  • Extra verblijfskosten
  • Repatriëring personen

Bijstand aan voertuigen

Pech, schade, ongeval of platte batterij? Pechverhelping is al onderweg. U geniet 24/7 van bijstand in Europa of wereldwijd. Ook de kosten voor het opsturen van wisselstukken, takelkosten of kosten voor repatriëring van uw voertuig zijn gedekt. Een vervangwagen is in sommige polissen wel of niet inbegrepen.

Welke kosten worden vergoed?

  • Pechverhelping 24/7
  • Takel- en sleepkosten
  • Opsturen wisselstukken
  • Repatriëring voertuig

Welke reisbijstandsverzekering past bij mij?

Er zijn twee soorten reisverzekeringen. Een tijdelijke reisverzekering en een doorlopende reisverzekering met een looptijd van één jaar. Wat voor u de beste keuze is? Dat hangt af van uw reisgedrag en de duur van uw reis.

Tijdelijke reisverzekering

Een tijdelijke reisverzekering is geschikt indien u slechts uitzonderlijk op reis gaat. U bent gedekt binnen een vooraf bepaalde periode. Hou er rekening mee dat de premies voor een eenmalige reisverzekering vaak iets hoger liggen. Wel zijn de waarborgen van een tijdelijke polis vaak uitgebreider dan wanneer u een reisverzekering afsluit bij een reisbureau.

Jaarlijkse reisverzekering

Een jaarlijkse reisverzekering is het meest voordelig als u meermaals per jaar op vakantie gaat, u voor een lange periode op reis vertrekt of wanneer u in de buurt van een grens woont. De dekkingen zijn vaak uitgebreider dan bij een tijdelijke verzekering. Een ander voordeel is dat u ook in België het hele jaar door geniet van 24/7 pechbijstand.

Extra dekkingen bij uw reisbijstandsverzekering

Of u nu afreist naar de Zwitserse bergen of een Spaanse costa: op vakantie wilt u vooral onbezorgd genieten. Met een reisbijstandsverzekering slaapt u ook in het buitenland op beide oren. Wel is het vaak aangewezen om ook een of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten:

Annulatieverzekering

Kan uw vakantie niet doorgaan door bijvoorbeeld ziekte, ongeval, ontslag of overlijden? Uw reiskosten worden terugbetaald tot een bepaald bedrag.

Bagageverzekering

Verzeker uw persoonlijke bezittingen tegen diefstal of beschadiging. Ook sportmateriaal, kampeermateriaal en elektronische apparatuur is gedekt.

Reisongevallen

Een reisongevallenverzekering dekt blijvende invaliditeit na een ongeval of bij overlijden. U of uw gezin ontvangt in dat geval een forfaitaire vergoeding.

Reisgeschillen

Niet elke vakantie eindigt in peis en vree. Verzeilt u in een conflict met een touroperator, reisorganisator of hoteluitbater? U ontvangt rechtsbijstand.

Vragen over uw reisverzekering?

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen