Levensproducten

Individueel Pensioen Toezeggingen (IPT)

Werkt u als zelfstandige met een vennootschap dan kan u door de vennootschap een spaarpotje laten aanleggen. De vennootschap trekt de premies af als beroepskost. U betaalt pas wanneer u het kapitaal krijgt.

Lees meer

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

Het wettelijk pensioen voor zelfstandigen is niet voldoende voor een rustige oude dag. Het is dus aan u om zelf initiatief te nemen. Via het VAPZ kan u een extra spaarpotje aanleggen voor uw pensioen. En, belangrijk op te weten, het is fiscaal interessant.

Lees meer

Pensioensparen

Pensioensparen is een manier om privé te sparen voor uw pensioen. Het geeft u recht op een belastingvermindering.

Lees meer

Langetermijnsparen

Ook door aan langetermijnsparen te doen legt u een appeltje voor de dorst aan. U sluit met een verzekeraar een levensverzekering af, waarvan u de begunstigde bent. De overheid vindt dit belangrijk en moedigt u aan met een belastingvermindering. Maar let op, als u al een woonkrediet hebt lopen, valt het voordeel vaak weg.

Lees meer

Beleggingen

Ontdek de uitgebreide mogelijkheden om uw spaargeld goed te beheren en te laten renderen. U kiest het beleggingsfonds waaraan uw beleggingsverzekering gekoppeld is. Een combinatie van meerdere fondsen is mogelijk.

Lees meer

Schuldsaldo

Hebt u een hypothecair krediet lopen? Dan sluit u best een schuldsaldoverzekering af. Bij uw overlijden betaalt uw verzekeraar dan het saldo van uw lening af. Zo moeten uw erfgenamen dat niet doen.

Lees meer

Overlijden

Stel dat u plots overlijdt. Is uw gezin dan voldoende beschermd? De meeste mensen denken daar liever niet over na. Maar voor uw eigen gemoedsrust, en dat van uw dierbaren, kunt u dat beter wel doen. U beschermt hen met een overlijdensdekking.

Lees meer

Uitvaart

De dood is bij ons vaak nog een taboe. We denken er liever nog niet over na. En toch, er nu over nadenken, kan uw nabestaanden later veel zorgen besparen.

Lees meer

Vragen over geldzaken en beleggingen?

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen