Hospitalisatieverzekering

Waarom een hospitalisatieverzekering afsluiten?

Werd u al ooit eens onverwacht opgenomen in het ziekenhuis? Of had u al gespecialiseerde medische verzorging nodig?

Dan weet u dat de factuur fors kan oplopen, zelfs ondanks de tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering. Veel bijzondere medische technieken, materialen en zelfs geneesmiddelen worden namelijk niet of slechts gedeeltelijk terugbetaald door de mutualiteit. Denk ook aan remgelden, supplementen op erelonen van artsen, kosten voor een eenpersoonskamer…

Geen financiële risico’s

Een opname in het ziekenhuis brengt al genoeg stress met zich mee. Met een polis hospitalisatie, als aanvulling op de wettelijke ziekteverzekering, beschermt u zichzelf tegen financiële problemen in geval van zware medische kosten. U hoeft achteraf niet met een bang hart uit te kijken naar de factuur: alle ziekenhuiskosten worden rechtstreeks geregeld met uw verzekeraar.

Wat dekt een hospitalisatieverzekering?

De basisdekking van onze hospitalisatieverzekeringen bestaat uit vier brede waarborgen.

Hospitalisatie inclusief dagopnames

Ziekenhuisopnames en de medische kosten die daarbij horen (verblijf, honoraria, onderzoeken, behandelingen, prothesen, dringend vervoer, …)

Ambulante zorgen voor en na hospitalisatie

Medische zorgen vóór (max. 2 maanden) en na (max 6 maanden) de opname, op voorwaarde dat ze verband houden met de redenen van de opname.

Bijstand in het buitenland

Een dekking in het buitenland die identiek is aan de dekking in België. U ontvangt alle nodige bijstand en u wordt indien nodig gerepatrieerd.

Zware ziekten

U bent het hele jaar door gedekt voor de behandeling van zware ziektes. De volledige lijst met aandoeningen leest u in de polisvoorwaarden.

Vragen over uw hospitalisatieverzekering?

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen