Pleziervaartuigen

Verzekeringen voor pleziervaartuigen, van klein tot groot

Een goede kapitein is een verantwoordelijke kapitein. Zeker wanneer het dreigt fout te lopen. Met een correcte verzekering op maat van uw passie, geniet u zonder stress van uw boot én uw vakantie.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Wij raden aan om minstens een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De BA-verzekering is een verzekering voor schade aan derden die wordt toegebracht door het pleziervaartuig, ten gevolge van een fout of nalatigheid van de verzekerde. Hierbij is niet enkel de eigenaar van het vaartuig verzekerd: ook de bestuurder, de passagiers en/of andere personen die met de toestemming van de verzekeringsnemer op de boot aanwezig zijn, vallen onder deze verzekering.

Omniumverzekering van uw pleziervaartuig

Wenst u een verzekering voor eigen schade (omnium) bovenop uw verzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’? Dat is perfect mogelijk. Hoe oud uw vaartuig ook is, wij bieden u met plezier een omniumverzekering aan. Een omniumverzekering houdt immers veel meer in dan men denkt, zoals bijvoorbeeld:

  • Aanvaring, brand, bliksem, storm, stranding, ontploffing;
  • Opzoeking hulp & berging – lichting & opruiming;
  • Diefstal: hier dient u rekening te houden met de antidiefstalmaatregelen die door de maatschappij voorgeschreven worden. Dit is afhankelijk van het type vaartuig.

Rechtsbijstandsverzekering, ook voor uw boot of yacht

Heeft u hulp nodig bij het verdedigen van uw rechten? Dan kan een rechtsbijstandverzekering u helpen bij het verdedigen van uw belangen. In de pleziervaart gaat het om niet alleen om de vaarrisico’s, wanneer u bijvoorbeeld schade heeft opgelopen door een fout van iemand anders, maar ook om de contractuele geschillen.

Onderstaande kosten komen in aanmerking voor uw rechtsbijstand:

  • Een (contra-)expert aanstellen om een geschil technisch te beoordelen;
  • Een advocaat inschakelen om u bij te staan wanneer dit juridisch gezien nodig is;
  • Schade recupereren van een aansprakelijke tegenpartij.

Vragen over deze verzekeringen?

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen