Waarom jouw woningupdate een brandverzekeringscheck nodig heeft

Terwijl Vlamingen massaal hun woonruimtes verbeteren, wordt de bijbehorende brandverzekering vaak verwaarloosd. Dit leidt tot een alarmerende onderverzekering, vooral riskant in deze tijd waarin huizen vol staan met elektronica en vaker aanpassingen ondergaan.

De stille crisis van onderverzekering

Een recente studie onthult dat een derde van de Vlamingen tijdens de pandemie hun huis grondig heeft opgeknapt, met aanzienlijke investeringen voor interieurs en het aanleggen van zwembaden. Ondanks deze upgrades, past slechts een minderheid hun brandpolis aan, waardoor één op vijf huizen significant onderverzekerd is, met alle financiële risico's van dien.

Gevaar loert in een comfortabel thuis

De renovatiegolf heeft niet alleen gezorgd voor mooiere leefomgevingen maar ook voor een verhoogd risico op schade, waaronder waterschade en brand. Vooral nu, in een tijd waarin thuis veel elektrische apparaten worden gebruikt en geladen, is het risico op een brand groter dan ooit.

Bescherm je investeringen, begin met foto's

Experts adviseren om niet alleen je brandverzekering actueel te houden, maar ook om regelmatig foto's te nemen van waardevolle eigendommen en verbeteringen in en rond het huis. Dit vereenvoudigt het proces bij schadeclaims en zorgt ervoor dat je volledig gecompenseerd kunt worden.

Een kleine moeite met grote gevolgen

Naast het bijwerken van je brandverzekering, worden kleine preventieve maatregelen zoals het installeren van rookmelders en het vermijden van overbelaste stopcontacten sterk aangeraden. Het zijn kleine stappen die een groot verschil kunnen maken in veiligheid en gemoedsrust.

Conclusie

Hoewel niet wettelijk verplicht, is het hebben van een passende brandverzekering cruciaal, vooral voor huiseigenaren met een hypotheek. Het regelmatig beoordelen van je polis kan niet alleen oververzekering voorkomen maar ook zorgen voor adequate dekking, waardoor je in tijden van nood niet in de steek wordt gelaten.

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen