Thuiswerken en arbeidsongevallen: wat je moet weten

Definitie van een arbeidsongeval bij thuiswerken

Thuiswerken is voor velen de nieuwe norm geworden, maar wat gebeurt er als je thuis een arbeidsongeval krijgt? De regels die gelden op de werkvloer zijn ook van toepassing in je thuiskantoor. Laten we duidelijkheid scheppen over wat precies een arbeidsongeval inhoudt.

Criteria voor een arbeidsongeval op het thuisfront

Een incident tijdens het thuiswerken kan als arbeidsongeval worden aangemerkt als het voldoet aan enkele belangrijke criteria:

  • Het ongeluk had ook op de traditionele werkvloer kunnen gebeuren, zoals struikelen over een losliggend tapijt of je hand verbranden aan een heet koffieapparaat.
  • Het incident moet plaatsvinden tijdens de officiĆ«le werkuren of tijdens reguliere pauzes, zoals die ook zouden gelden op kantoor.
  • Het ongeluk vindt plaats op de locatie die als jouw werkplek is afgesproken, meestal je thuisadres.

Wanneer wordt een thuisincident geen arbeidsongeval?

Niet elk thuisincident telt als arbeidsongeval. Gebeurtenissen die specifiek zijn voor de thuissituatie en niet op een kantoor kunnen voorkomen, zoals een bijtincident door een huisdier of een ongeluk tijdens het tuinieren, worden niet beschouwd als arbeidsongevallen. Deze regel geldt ongeacht het tijdstip of de locatie van het incident.

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen