Schade bij derden? Je familiale verzekering to the rescue

Een bal die door het raam van de buren vliegt? Een hapering aan een geparkeerde auto tijdens een fietstochtje? Je hond die zijn tanden zet in een bezoeker? Al deze gevallen worden gedekt door je familiale verzekering.

Wanneer komt de familiale verzekering tussen?

De familiale verzekering is een BA-verzekering. Ze komt dus tussen wanneer jij ‘burgerlijk aansprakelijk’ bent. Anders gezegd: ze vergoedt iemand anders voor de schade die hij of zij door jouw toedoen geleden heeft. Onder die schade vallen zowel lichamelijke letsels als materiële schade aan goederen van het slachtoffer.

Twee belangrijke voorwaarden

De familiale verzekering wordt ook ‘verzekering privéleven’ genoemd. Een van de voorwaarden om je familiale verzekering aan te kunnen spreken, is bijgevolg dat het ongeval in de privésfeer gebeurt. Schade veroorzaakt in het kader van een contractuele relatie (op het werk bijvoorbeeld) hoort daar niet bij.

De tweede voorwaarde is dat de schade wordt berokkend aan derden of hun goederen. Schade aan je eigen goederen of aan leden van je gezin komt dus niet in aanmerking.

Ook voor gezinnen zonder kinderen

De familiale verzekering mag dan wel ook gezinsverzekering heten, ze is een must voor iedereen, ook wanneer je geen kinderen hebt. Ze dekt namelijk ook de schade veroorzaakt door je huisdieren, je goederen, je babysit of je poetsvrouw (wanneer deze niet via een werkgever voor jou werkt). De basisregel is eigenlijk dat je deze verzekering best neemt van zodra je niet meer bij je ouders gedomicilieerd bent.

Conclusie

Een familiale verzekering is in ons land niet verplicht, maar het is wel zeer verstandig om deze polis toe te voegen aan je verzekeringsportfolio. 9 op de 10 gezinnen doen dat vandaag. Bovendien kost deze verzekering meestal minder dan 100 euro, is de franchise laag en zijn de verzekerde bedragen erg hoog.

Copyright Digital Assur

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen