Rechtsbijstand als uitbreiding van je brandverzekering

De brandverzekering dekt de gevolgen van brand- en andere schade aan je woning. Maar wat als er discussie is over de aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding? In dat geval schiet de optionele waarborg rechtsbijstand brand je te hulp.

Sleep uit de brand waar je recht op hebt

Dankzij je woningverzekering ontvang je een schadevergoeding om de opgelopen schade aan je woning te laten herstellen. Helaas ontstaan soms geschillen over een schadegeval. Je buur of een andere derde kan bijvoorbeeld weigeren om de schade te vergoeden terwijl hij er nochtans aansprakelijk voor is. Of de voorgestelde schadevergoeding lijkt je niet correct. Door je brandverzekering uit de breiden met de dekking rechtsbijstand kan je in deze situaties rekenen op administratieve en juridische bijstand.

Vermijd kosten bij een geschil na brand

De rechtsbijstand brand zorgt ervoor dat je niet zelf hoeft te betalen voor de stappen die worden ondernomen om het geschil op te lossen. Denk aan de kosten voor een tegenexpertise, de gerechtskosten of de erelonen van de advocaat die je verdedigt in de rechtbank. Deze bedragen variƫren naargelang een minnelijke schikking kan worden bereikt of een gerechtelijke procedure wordt opgestart.

Conclusie

Dankzij de facultatieve waarborg rechtsbijstand bij je brandverzekering worden je rechten bij een geschil na een schadegeval juridisch verdedigd zonder dat je daarvoor zelf de kosten moet dragen. De rechtsbijstandsverzekering maakt je vangnet na brand- of andere schade dus nog steviger.

Copyright Digital Assur

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen