Maximaal verzekerd tijdens bouwwerken

Op een bouwwerf komen heel veel mensen. Die kunnen al eens een fout maken die leidt tot schade. En ook diefstal, brand of slecht weer vormen een risico tijdens de werken. Een ABR-verzekering beschermt je tegen elk van deze risico’s.

Specifieke verzekering voor werven

De ABR-verzekering – voluit Alle Bouwplaatsrisico’s of ook wel werfverzekering – zorgt ervoor dat je maximaal beschermd bent tegen de mogelijke risico’s die je loopt terwijl je woning wordt gebouwd of verbouwd. Zo hoef je je alvast geen zorgen te maken over wie aansprakelijk is voor de schade, en kom je niet voor extra kosten te staan die je niet in je bouwbudget had ingecalculeerd.

Wat is gedekt door de ABR-verzekering?

De dekking van de werfverzekering varieert van verzekeraar tot verzekeraar. Meestal zijn volgende risico’s standaard gedekt:

  • Materiële schade aan je woning in opbouw en aan bouwmaterialen. De oorzaak kan zowel een fout zijn van een aannemer, maar ook brand, ontploffing, storm, hevige regen, natuurrampen of vandalisme.
  • Diefstal op de werf. Je zou niet de eerste zijn bij wie de pas geplaatste radiatoren, keuken- of sanitaire toestellen na het weekend ‘pootjes hebben gekregen’.
  • Schade aan derden. Denk aan barsten, insijpelend water of een verzakking bij je buren als gevolg van grondwerken op jouw werf.

Waarop letten bij een werfverzekering?

Uiteraard kijk je naar de premie, zeker in een fase waarin je sowieso al veel kosten hebt. Maar net zoals bij elke verzekering zijn de dekkingen, maximale vergoedingen, uitsluitingen en de franchise minstens even belangrijk. Kijk ook hoelang je verzekering loopt. Zorg dat je vanaf de start van de werken verzekerd bent en voorzie marge, want een bouwproject kan al eens uitlopen.

Voor je een werfverzekering afsluit, vraag je best altijd eens na bij je algemene aannemer of architect. Die heeft mogelijk een algemene ABR-verzekering die ook jouw werf dekt.

Conclusie

Een ABR-verzekering dekt de schade die zich voordoet tijdens de bouw van je nieuwe woning of de verbouwing van je bestaande woning. Ze is allerminst een overbodige luxe als je wil vermijden dat er bovenop de bouwkosten ook nog eens onvoorziene kosten bijkomen.

Copyright Digital Assur

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen