Je bezittingen beschermd dankzij de diefstalverzekering

De brandverzekering vergoedt de inhoud van je woning na brand, maar wat als een inbreker zaken uit je woning doet verdwijnen of ze beschadigt? Een diefstalverzekering is in dat geval een interessante uitbreiding van je brandverzekering.

Optionele dekking tegen diefstal en vandalisme

De diefstalverzekering is een niet-verplichte uitbreiding van je brandverzekering. Ze vergoedt je financieel voor de schade die je lijdt wanneer toestellen of meubels uit je woning worden meegenomen, vernield of beschadigd als gevolg van een inbraak, een poging tot inbraak of diefstal en vandalisme.

Wat betaalt de diefstalverzekering terug?

De diefstalverzekering vergoedt de werkelijke waarde – de nieuwwaarde min de slijtage – van alle gestolen of beschadigde goederen en waarden (geld, goud, obligaties…). Ook de schade die je woning oploopt tijdens een inbraak wordt gedekt door de waarborg diefstal. Dit geldt ook bij vandalisme wanneer de dief er niet in slaagt om je woning binnen te dringen en effectief iets te stelen.

Voorwaarden voor diefstaldekking

Een belangrijke voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op de diefstalverzekering is dat je woning regelmatig bewoond is. In het andere geval is de kans op inbraak veel groter. Je verzekeraar kan je dan verplichten om preventieve maatregelen te nemen, zoals de installaties van een alarmsysteem.

Daarnaast moet je je woning ook als een goede huisvader beheren. Dat betekent: je woning afsluiten en geen deuren of ramen laten openstaan wanneer je vertrekt. Ben je thuis? Dan hoef je je woning niet telkens op slot te doen.

Conclusie

Wil je niet alleen maximaal beschermd zijn tegen brand, maar ook tegen inbraak, diefstal en vandalisme? Kies dan voor een uitbreiding van je brandverzekering met een aanvullende waarborg diefstal en vandalisme.

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen