Grijp uw laatste kans op langetermijnsparen

Als de fiscale hervorming van minister van Financiën Vincent Van Peteghem erdoor komt, zou het fiscaal voordeel voor langetermijnsparen afgeschaft worden. Dit betekent dat vanaf 2024 je geen nieuw fiscaal aftrekbaar contract meer kunt afsluiten.

De voordelen van een goed gespreide portefeuille voor pensioenspaarproducten

Het doel van de pensioenspaarproducten is nooit winstmaximalisatie geweest maar bijkomend kapitaal voor een welverdiend pensioen. De pensioenspaarfondsen in tak 21 en tak 23 moeten aan tal van regels op vlak van spreiding voldoen. Je kan hiervoor in aandelen en/of in obligaties beleggen.

Hoe pensioensparen en langetermijnsparen jouw vermogen kan vergroten

Pensioensparen en langetermijnsparen doe je in principe systematisch, gedisciplineerd en voor lange termijn. Het jaarlijks belastingvoordeel van 30% is mooi meegenomen. Daarom hebben veel mensen deze mogelijkheden onderschreven.

Wilt u meer info over de mogelijkheden van langetermijnsparen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u uw beleggersprofiel en adviseren u welke vormen van langetermijnsparen het beste bij u past.

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen