Geen pechbijstand bij pech? Vermijd dubbele pech

Daar sta je dan aan de kant van de weg… Uiteraard wil je nu zo snel mogelijk je reis kunnen verderzetten. Met een verzekering pechbijstand geraak je alsnog vlot en zonder onnodige kosten op je bestemming.

Pechbijstand to the rescue…

De verplichte BA-autoverzekering en de omniumverzekering vergoeden schade aan derden en aan je eigen voertuig, maar bij autopech of technische problemen komen deze verzekeringen niet tussen. Een verzekering pechbijstand doet dat wel. Zij zorgt ervoor dat je bij panne of een ongeval je weg snel kan voortzetten. Wanneer dat kan, herstelt de pechverhelpingsdienst je auto ter plaatse. Lukt dat niet, dan wordt je wagen weggesleept of getakeld en krijg je een vervangwagen ter beschikking.

Wat dekt de verzekering pechbijstand?

Zoals de naam het zegt, dekt deze verzekering alle gevallen van ‘pech’ op de weg. Dat kan een ongeval zijn waardoor je wagen niet meer kan rijden, maar ook een panne of technische storing aan je voertuig. Ook bij een lekke band of het tanken van een verkeerde brandstof helpt de pechbijstand je meteen uit de nood, net zoals wanneer je je sleutels kwijtspeelt of deze gestolen worden.

Meer dan een sleepdienst of vervangwagen

De bijstand aan je voertuig is heel ruim. In principe worden alle kosten die je moet maken omdat je niet verder kan met je wagen gedekt. Denk aan verplaatsingskosten naar een autoverhuurbedrijf of naar de garage waar je auto hersteld werd. Ook eventuele hotelkosten vallen onder de verzekering pechbijstand. In het buitenland komen daar, in afwachting van de herstelling, de repatriëring van het voertuig (en van inzittenden, huisdieren, bagage, aanhangwagens, caravans of boten) bij. Die repatriëring gebeurt naargelang de afstand via sleping, met een vervangwagen, de trein, per taxi of het vliegtuig. Ook het opsturen van wisselstukken of de bewakings- en stallingskosten worden gedekt.

Waar en wanneer schiet de pechverhelping te hulp?

Sowieso 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Voor het overige gelden de waarborgen uit je contract. Zo kan je kiezen voor pechbijstand enkel in België of in heel Europa. Ook het al dan niet ter beschikking krijgen van een vervangwagen kan je kiezen (en bepaalt de verzekeringspremie).

Conclusie

Wil je bij pech niet met nog meer kopzorgen opgezadeld worden? Kies dan voor een verzekering pechbijstand als aanvulling op je BA auto of omniumverzekering.

Copyright Digital Assur

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen