De reisverzekering: een must voor een zorgeloze vakantie

Je gaat op reis om te genieten, om te rusten en om te ontdekken. Maar wat als dat plots in duigen valt doordat je op vakantie in het ziekenhuis belandt? Met een reisbijstandsverzekering vermijd je dat je buitenlandse avontuur op een financiële sisser afloopt.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering – ook wel reisbijstandsverzekering – dekt je medische kosten als je een ongeval hebt of ziek wordt in het buitenland. Je reisbijstand zorgt dus voor de terugbetaling van de medische kosten die je op reis hebt gemaakt. Bovendien komt de reisverzekering ook tussen in de nabehandeling in België van de in het buitenland gedekte zorgen.

Je kan trouwens niet alleen op financiële bijstand rekenen, maar ook op administratieve bijstand. De bijstandsmedewerkers van de maatschappij waarbij je je verzekering hebt afgesloten staan namelijk 24u op 24u en 7 dagen op 7 klaar om je praktische hulp te bieden.

Welke waarborgen biedt de reisverzekering?

Elke reisbijstandsverzekering dekt de medische bijstand en hospitalisatiekosten in het buitenland, maar de specifieke bijkomende waarborgen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Zo schieten sommige reisverzekeringen de medische kosten voor. Andere opties zijn repatriëring wanneer je niet zelfstandig terug kan keren (of bij overlijden), de betaling van opsporings- en reddingskosten (bijvoorbeeld bij een skiongeval) of de tussenkomst in extra overnachtings- en transportkosten wanneer je niet kan terugkeren op de voorziene datum (bijvoorbeeld door een natuurramp of pandemie).

Dringende vroegtijdige terugkeer

De reisbijstand werkt ook in de omgekeerde richting. Zo ben je ook gedekt wanneer je vroeger dan voorzien en zo snel mogelijk moet terugkeren als gevolg van een ernstige ziekte of het overlijden van een dicht familielid (of schade aan je woning).

Welke soorten reisverzekeringen zijn er?

Je kan kiezen voor een tijdelijke reisbijstandsverzekering of voor een jaarlijkse reisverzekering. In het eerste geval sluit je de verzekering af voor de exacte duur van je reis, in het tweede geval ben je het hele jaar door gedekt.

Een reisverzekering geldt in principe enkel voor jezelf, maar je kan ze ook perfect uitbreiden naar alle leden van je gezin.

Conclusie

Wil je met een gerust hart op reis vertrekken en onvoorziene kosten bij onvoorziene omstandigheden vermijden? Sluit dan voor je op reis vertrekt een reisbijstandsverzekering af (of kies voor een jaarformule als je vaker naar het buitenland reist).

Vragen over je reisverzekering?

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen