Je familiale verzekering vergoedt de schade die jij of iemand uit je gezin aan anderen toebrengt. Maar ze komt niet tussen wanneer jij of een gezinslid een lichamelijk letsel oploopt door een ongeval in je privéleven. Denk aan een uitschuiver van de trap bij je thuis, een verkeersongeval in binnen- of buitenland, een blessure tijdens het sporten, een skiongeluk of een lelijke val op reis. Bij elk van deze ongevallen uit de privésfeer zorgt een omniumverzekering voor financiële bescherming van jezelf en je gezin.
Essentiële aanvulling op BA familiale
Een familiale verzekering is voor heel veel mensen een evidentie. Je wil namelijk de schade die jij of een gezinslid aanricht bij iemand anders niet integraal uit eigen zak moeten betalen. De populariteit van de BA familiale staat in schril contrast met het aantal verzekeringen dat wordt afgesloten om de kosten te dekken die voortvloeien uit een ongeval in het eigen gezin. Nochtans is de kans op een ernstig ongeval met lichamelijke letsels reëel (1 op 5 over een periode van vijf jaar volgens een onderzoek uit 2020).
De financiële bescherming van een omniumverzekering is bijgevolg een ideale aanvulling op de familiale verzekering. Tegelijk is deze verzekering een welgekomen aanvulling op de tussenkomsten van het ziekenfonds of de verzekering van de sportclub of school.
Wie en wat dekt een omniumverzekering?
De omniumverzekering komt tussen wanneer jijzelf, je partner of een van je kinderen betrokken raakt in een ongeval met lichamelijke letsels. Arbeidsongevallen en ongevallen op weg van en naar het werk vallen niet onder deze verzekering. Wel gedekt zijn ongevallen bij je thuis, tijdens het sporten, in je vrije tijd, tijdens (buiten)schoolse activiteiten en verkeersongevallen (in binnen- en buitenland). Naast de onmiddellijke financiële gevolgen dekt de omniumverzekering ook de gevolgen op lange termijn, zoals invaliditeit.
Welke tussenkomsten voorziet de omniumverzekering?
Een omniumverzekering voorziet meerdere waarborgen. In eerste instantie worden de medische kosten vergoed die niet door het ziekenfonds worden terugbetaald, en dat in de ruime zin: hospitalisatiekosten, alsook de kosten voor de behandeling, chirurgie, vervoer, repatriëring, protheses of orthopedische hulpmiddelen. Leidt een ongeval tot blijvende invaliditeit of overlijden, dan wordt een vooraf bepaald kapitaal uitbetaald. Bij tijdelijke ongeschiktheid om te werken of naar school te gaan, is een forfaitaire dagvergoeding van toepassing.
De Top Ongevallen omniumverzekering van AG
In tegenstelling tot andere verzekeringen met beperkte ongevallendekking, dekt de omniumverzekering van AG elk type ongeval in het privéleven, ongeacht de locatie waar het ongeval zich voordoet. Top Ongevallen is bijgevolg een allesomvattende omniumverzekering die jou en je hele gezin (inclusief je hond of kat) optimaal beschermt en zo lange tijd gemoedsrust garandeert.