De ABR-polis of bouwverzekering ontrafeld

De ABR-verzekering: essentiële bescherming tijdens bouwprojecten

Sta je op het punt om te beginnen met bouwen of verbouwen? Dan is het cruciaal om na te denken over een Alle Bouwplaats Risico’s (ABR) verzekering. Deze verzekering beschermt je tegen diverse risico's op de bouwplaats, zoals schade door bouwactiviteiten, diefstal van materialen en schade aan derden.

Wat dekt een ABR-verzekering?

De dekking van een ABR-verzekering varieert per aanbieder, maar over het algemeen omvat het:

  • Materiële schade aan het bouwwerk, veroorzaakt door de bouw- of onderhoudswerkzaamheden.
  • Diefstal van bouwmaterialen en beschadiging van het bouwwerk.
  • Medische kosten als gevolg van ongevallen op de bouwplaats.

Het is aan te raden een ABR-polis op maat te laten maken door je verzekeraar, zodat je een optimale dekking hebt zonder onnodige extra's. Zorg dat je de verzekering afsluit voordat de werkzaamheden beginnen en controleer hoe lang de polis geldig is.

Het belang van het afsluiten van een ABR-verzekering: wie en wanneer?

Een ABR-verzekering kan afgesloten worden door de werfleider, aannemers, of zelfs de architect. Vaak neemt één van de aannemers de verantwoordelijkheid op zich om een omvattende ABR-verzekering af te sluiten die alle betrokken partijen dekt. Controleer altijd voor de start van het project of er een ABR-verzekering is en of deze iedereen op de bouwplaats dekt.

Indien de aannemer geen ABR-verzekering heeft, ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Let erop dat je enkel de essentiële risico's dekt en vermijd onnodige kosten, zoals de verzekering van aannemersmateriaal tegen diefstal, tenzij dit strikt noodzakelijk is.

Vragen / offerte

Heeft u vragen of wenst u een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen